Laadkasten voor elke accu!

Helaas komt het steeds vaker voor, oplaadbare fietsaccus die compleet ontbranden of zelfs exploderen. Dit is natuurlijk een flinke domper. Om de veiligheid van zowel omwonenden en panden te waarborgen zijn er nu speciale laadkasten die bovenstaande problemen tegen moeten gaan.

Ook wij bieden laadkasten aan waarbinnen lithium-batterijen veilig kunnen worden opgeslagen en de veiligheid gewaarborgd.  Deze kasten zijn uitgerust met een automatisch blussysteem aan de hand van een sensor. Deze sensor bevindt zich onder elk legbord binnen de kast en zorgt dat er bij ontbranding van een accu meteen een schuimlaag op het legbord wordt gespoten. Deze schuimlaag zorgt er op zijn beurt voor dat de accu niet volledig ontbrandt en eventuele steekvlammen zich niet verder verspreiden.

Ook zijn deze kasten uitgerust met een waarschuwingssignaal dat in werking treedt als de kast te lang blijft openstaan. Dit is mogelijk aan de hand van de ingebouwde sirenes en helpt diefstal te voorkomen.

De kasten zijn voorzien van vier legborden, kennen een gewicht van ongeveer 230 kilo en zijn enkel beschikbaar in de kleur grijs. De kast komt in verschillende modellen afhankelijk van het aantal accu’s dat u wilt opslaan. De verschillende modellen bieden de mogelijkheid om tussen de 16 en 20 accu’s tegelijkertijd op te laden.

Op dit moment stellen de meeste verzekeraars zelf eisen aan de mogelijkheden en voorwaarden voor de veilige opslag van fiets accu’s en overige lithium batterijen.

Vanaf ca mei 2023 zal er echter vanuit de overheid nieuwe regelgeving van kracht worden die vaste eisen stellen aan de brandveiligheid van dit soort opslag kasten aan de hand van de PGS-37-2 norm. Vanaf dat moment zullen verzekeraars dus alleen een polis aan kunnen bieden als de kasten voldoen aan de juiste eisen.

Gelukkig voldoen onze kasten aan al deze eisen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat er geen verzekering af kan worden gesloten voor uw fiets accu’s en overige lithium batterijen.

Maatvoering:

  • Buitenmaat: 195x125x52cm
  • Binnenmaat: 180x114x40,5cm